Blog

Τι είναι η Aerial Yoga

Aerial Yoga

Προέλευση της Aerial Yoga

Η Aerial Yoga είναι ένα είδος γιόγκα που αναπτύχθηκε το 2006 από τη Michelle Dortignac και συνδυάζει εναέρια ακροβατικά με στάσεις γιόγκα.

Αυτή η προσέγγιση δημιούργησε μια νέα βάση για τους ασκούμενους να εμβαθύνουν το ταξίδι τους στη γιόγκα, συνδυάζοντας δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία.

Ως αποτέλεσμα, η aerial yoga συνδυάζει στοιχεία των παραδοσιακών στάσεων της γιόγκα με τις δυναμικές κινήσεις των εναέριων τεχνών, χρησιμοποιώντας μεταξωτά υφάσματα και σχοινιά ως υποστηρικτικά εργαλεία.

Επίσης μπορεί να γίνει από άτομα ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής κατάστασης ή την εμπειρία τους στη yoga.

Εξοπλισμός aerial yoga

Οι περισσότερες ασκήσεις της Aerial Yoga χρειάζονται την πλήρη στήριξη του ατόμου από την αιώρα για να εκτελεστούν, η οποία χρησιμοποιείται ως υποστηρικτική συσκευή που επιτρέπει στα άτομα να εκτελούν στάσεις γιόγκα και ασκήσεις γυμναστικής ενώ αιωρούνται στον αέρα.

Αυτή προσαρμόζεται στο ύψος του κάθε ασκούμενου, εξασφαλίζοντας ότι αιωρείται στο βέλτιστο επίπεδο, συνήθως γύρω από τη μέση για όσους είναι νέοι στην πρακτική.

Για να διευκολυνθούν τα διάφορα σχήματα και οι κινήσεις που χαρακτηρίζουν την aerial yoga, η αιώρα είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικά μεταξωτά υφάσματα ή σχοινιά.

Οφέλη της Aerial Yoga

Η aerial yoga, προσφέρει αυξημένη ευελιξία και δύναμη, καθιστώντας την μια περιεκτική και ποικίλη μορφή άσκησης για άτομα με διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Η στήριξη σε μια υφασμάτινη αιώρα επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος κίνησης και βαθιές διατάσεις χωρίς να συμπιέζονται οι αρθρώσεις, καλλιεργώντας ένα περιβάλλον όπου οι ασκούμενοι μπορούν να προχωρήσουν με ασφάλεια την πρακτική τους.

Εκτός από τα σωματικά πλεονεκτήματα, καλλιεργεί επίσης την ψυχική ευεξία. Μπορεί να μειώσει το άγχος και να ανεβάσει τη διάθεση, κάτι που είναι ευεργετικό για όσους αναζητούν μια ολιστική προσέγγιση της υγείας.

Aerial Yoga για αρχάριους

Αυτή η καινοτόμος μορφή γιόγκα χρησιμοποιεί μια υφασμάτινη αιώρα, επιτρέποντας στους αρχάριους να εξερευνήσουν και να προσαρμοστούν στις στάσεις της γιόγκα με μεγαλύτερη ευκολία.

Η αιώρα χρησιμεύει ως βοηθός, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να επιτύχουν στάσεις που μπορεί να θεωρούσαν δύσκολες στην γιόγκα. Αυτή η προσέγγιση διασφαλίζει ότι η πρακτική είναι προσιτή, προωθώντας τη βελτίωση της δύναμης, της ευελιξίας και της ψυχικής ευεξίας χωρίς να τους καταβάλλει.

Η Μάντα ( yoga instructor ), βασιζόμενη στις παραδοσιακές διδασκαλίες της γιόγκα, συνθέτει κάθε μάθημα σύμφωνα με τα άτομα που έχει απέναντί της. Προσπαθεί να διακρίνει τις ανάγκες τους, τη διάθεση της κάθε μέρας αλλά και το επίπεδο κατανόησης και αφομοίωσης του εκάστοτε μαθητή. Έτσι, κάθε μάθημα είναι μοναδικό και βασισμένο πάνω στους μαθητές.

Απλώνοντας το στρώμα, ξεδιπλώνεται ο τρόπος ζωής μας. Η πρακτική προσφέρει το σώμα ως το μέσο, που θα καθρεφτίσει τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τις νοητικές διαδικασίες και τα βιώματα, που ο καθένας φέρει από τη δική του πορεία στο σήμερα. Η γιόγκα δείχνει τον τρόπο να γίνει κάποιος παρατηρητής του εαυτού του και τελικά να αντλεί τη δύναμη να δέχεται και να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά.

Με την γιόγκα μπορούμε να παρατηρούμε καλύτερα εμάς, έξω από εμάς και τελικά εξασκούμαστε να εξισορροπούμε όλα τα προβλήματα που προκαλεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής: άγχος, έλλειψη αυτοπεποίθησης, δυσκαμψία, αδυναμία, έλλειψη συγκέντρωσης.

Στο Collective gym θα γνωρίσετε την γιόγκα στην αυθεντική της μορφή, ενώ θα βρείτε το χώρο να ξεδιπλώσετε τη δική σας διαδικασία, το δικό σας μονοπάτι, σε ένα περιβάλλον που χαίρεται να μοιράζεται.

Σε ένα περιβάλλον προσβάσιμο σε όλους, διδάσκουμε τη γιόγκα όχι σαν ένα είδος πολυτελείας, αλλά σαν μέρος της καθημερινής ζωής όλων.
Το όφελος είναι άμεσο σε σώμα και πνεύμα, καθώς η αλλαγή γίνεται γρήγορα αισθητή. Κατάλληλη για ενδυνάμωση, χαλάρωση, ευλυγισία, συγκέντρωση, καλύτερη αναπνοή, η μπορεί να αντικαταστήσει οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης, προσφέροντας παράλληλα όλα τα ευεργετήματα της γιόγκα.

Συμπερασματικά, η aerial yoga αποτελεί μια καινοτόμο συγχώνευση της παραδοσιακής γιόγκα και των εναέριων τεχνών. Παρέχει μια ολοκληρωμένη προπόνηση που ενισχύει τη δύναμη, την ευελιξία και την πνευματική συγκέντρωση. Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό, η πρακτική αυτή προσφέρει μια μοναδική οδό για σωματική και πνευματική ανάπτυξη. Είναι προσιτή τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους ασκούμενους.